Tortizza

Ik houd van pizza, vroeger was het vrijdag standaard pizzadag en wilde ik eigenlijk dat het all day every day pizzadag was. Gelukkig is mijn moeder hier nooit akkoord mee gegaan anders was ik nu zelf verandert in een pizza. Want ondanks dat dit ronde stukje hemel heerlijk is, werk je toch gemiddeld 1000 kcal per pizza naar binnen. Dit kan ik daarom dus ook niet diëtistisch verantwoord noemen om regelmatig te eten. Om een beetje je pizza cravings te stillen kwam ik de tortizza tegen, lekker, lager in kcal en snel klaar!

Dit heb je nodig (1 persoon):

  • 2 volkorenwraps
  • 4 el zelfgemaakte tomatensaus (recept klik hier)
  • 200 gram groenten naar keuze in reepjes/blokjes/plakjes (bijvoorbeeld courgette, paprika, ui, aubergine, champignons)
  • 2 el ricotta
  • 2 el pesto
  • Optioneel: 50 gram tonijn/zalm of 50 gram (vegetarische) kipstukjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Besmeer de wraps met de tomatensaus, beleg met de groenten en eventueel de zalm, tonijn of vega kipstukjes. Verdeel hier de ricotta en pesto overheen. Bak voor ongeveer 15 minuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.