Kruidnoten recept

Sinterklaas is weer in het land en ik ben dol op het bijbehorende snoepgoed! Helaas bevat dit snoepgoed veel suiker en verzadigd vet. Dit maakt het natuurlijk ook vaak erg aantrekkelijk om er een hele zak van op te eten. Niet zo handig als je je gewicht graag stabiel wilt houden of als je wilt afvallen. Dit kruidnotenrecept bevat minder suiker en verzadigde vetten dan de standaard kruidnoten uit de supermarkt, daarnaast bevat het ook meer vezels. Leuk om in het weekend met de kids te maken! Of natuurlijk zonder kids 😉

Ingrediënten:

  • 250 g volkorenmeel
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 el appelstroop
  • 100 ml vloeibare margarine
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Meng in de andere kom het ei met de appelstroop en vloeibare margarine. Voeg het vloeibare mengsel toe aan de droge ingrediënten. Kneed het tot een soepel deeg. Als het te droog is voeg je wat melk toe, is het te nat voeg je wat meer meel toe. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Maak kleine balletjes van het deeg. Bak de kruidnoten gedurende 15-20 minuten. Laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat proeven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.