Plantaardige shake

Wat een gekke tijd.. Van een volle agenda met personal trainingen, consulten en opleiding Sportdiëtetiek naar veel thuiswerken🏡 Ik probeer van alles het positieve in te zien.. Even wat meer rust (uitslapen=fijn🎉), lekker bezig met nieuwe projecten en toekomstplannen op een rijtje zetten. En… wat meer tijd voor een ontbijt! Zijden tofu heb ik een aantal jaar geleden ontdekt toen ik volledig veganistisch at. Toen ik het toevallig tegenkwam bij de Oriental moest ik het meenemen omdat ik regelmatig shakes voorbij zie komen met zijden tofu als basis!

Ingrediënten:
– 300 g zijden tofu (je lokale toko heeft deze vaak)
– 200 g zoete kersen (ik kies diepvries, cheap en altijd verkrijgbaar!)
– 100 ml sojadrink, ongezoet (of kies een andere (plantaardige) melk!)
– 3 el havermout
– 1 el gebroken lijnzaad

Gooi alles in de blender en mixen maar!
Het eiwit uit de zijden tofu zorgt naast o.a. spierherstel samen met de vezels uit de havermout, lijnzaad en kersen voor een goed verzadigd gevoel. Ik topte het nog af met wat schijfjes banaan.

Voedingswaarde:
388 kcal
25 g eiwit
38 g koolhydraten
13 g vet
9 g vezels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.