Plantaardige Pesto (incl. bewaartip)

Wat een gekke tijd, van een volle agenda naar veel thuiswerken en online consulten en trainingen geven. Maar één van de positieve dingen hiervan is dat ik meer tijd heb om in de keuken te staan en blogposts te schrijven! Ik ben dol op pesto; in de pasta, op pizza, brood of een cracker… I love it! En vers is natuurlijk altijd lekkerder.. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete (en makkelijke) plantaardige pesto recept. Inclusief een handige tip, want ik houd altijd pesto over en ik heb niet altijd de tijd om de overige pesto op tijd op te maken. En aangezien ik anti verspilling ben heb ik hier een handige oplossing voor gevonden. Nieuwsgierig? Check dan de rest van deze post!

Ingrediënten voor de pesto:
– 35 g pijnboompitten
– 30 g verse basilicum
– 25 g walnoten (ongezouten en ongebrand)
– 1,5 eetlepel edelgistvlokken
– 1 volle eetlepel citroensap
– 1 teen knoflook
– 50 ml olijfolie

Rooster de pijnboompitten (zonder olie!) in een koekenpan tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Meng alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine. Schep de pesto in een potje en gebruik in pasta’s, op pizza, brood of crackers!

Bewaartip:
Koop een bakvorm (zoals foto hieronder) of een ijsblokjeshouder. Die van mij heb ik bij de Action gekocht, goedkoop en prima voor dit gebruik. Verdeel de pesto in de vormpjes. Ik vul twee vormpjes altijd geheel, twee voor de helft en in twee vormpjes doe ik maar een dun laagje. Zo kan ik makkelijk de hoeveelheden pakken die ik nodig heb. Ga ik een groot pastagerecht maken pak ik het volle vormpje, voor pizza pak ik een halfvol vormpje en voor op brood pak ik het vormpje dat gevuld is met een dun laagje pesto. Je kan het meteen gebruiken in je gerecht of even laten ontdooien in de koelkast. Zonder verspilling. I like!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.