Heb je last van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten? Wil je afvallen, maar blijft je gewicht schommelen? Sport je fanatiek en wil je het maximale uit je prestaties halen? Of ben je zwanger en wil je weten hoe je jouw voedingsinname kan optimaliseren voor de gezondheid van jou en je baby? Als diëtiste behandel ik mensen met een op maat gemaakt persoonlijk voedings- of dieetadvies. Geen een lichaam is hetzelfde en wat voor jouw vriend of vriendin werkt hoeft nog niet te betekenen dat dit ook voor jou werkt. Samen kijken we wat het beste past bij jouw lichaam en huidige leefsituatie.

Voor wie?

Als diëtiste ben ik er voor iedereen die vragen heeft over voeding. We kijken verder dan alleen voeding; voor beweeg- en sportadvies kun je ook bij mij terecht tijdens de consulten! Je kunt bij mij terecht met vragen over bijvoorbeeld:

– Overgewicht en obesitas
– Ondergewicht, ongewenst gewichtsverlies
– Maag- en darmklachten, zoals prikkelbare darmsyndroom, diarree en obstipatie
– Hoog cholesterolgehalte
– Een hoge bloeddruk
– Diabetes (insuline onafhankelijk) of zwangerschapsdiabetes
– Voeding tijdens en na de zwangerschap
– Voeding en de overgang
– Vegetarische en veganistische voeding
– Voeding bij sport

Mijn denkwijze

Iedereen is uniek. Ik geloof dat je met de juiste kennis en handvatten jouw gezondheid enorm kan verbeteren. Ik geloof in persoonlijke aandacht een positieve benadering. Ik geloof dat onbewerkte en plantaardige voeding de basis is en dat je je lichaam moet voeden, niet vullen. Voeding is voeding – geen stressverlichter of vulling wanneer je je verveelt. Ik geloof in het eten van je favoriete eten en een dessert nemen als je dat wilt (of een glas wijn als jij daar enorm van kan genieten). Ik geloof dat het bewegen van je lichaam van essentieel belang is voor een goede fysieke, maar ook mentale gezondheid.

Ik geloof niet in restricties en strenge diëten, ik geloof in duurzaam resultaat en een gezond leefstijlpatroon dat bij jou past! Samen kijken we welke doelen realistisch zijn en hoe we deze kunnen bereiken en het behaalde resultaat kunnen behouden.

Hoe zien de consulten eruit?

Je kan de kwaliteit van je leven drastisch verbeteren door een optimale leefstijl. Je moet alleen wel weten hoe! Samen gaan we jouw eet- en leefpatroon doornemen. We gaan kijken wat, hoe en wanneer je eet, hoe je lichaam daarop reageert en wat je valkuilen zijn. Maar ook hoe je slaapt, of je genoeg beweegt, hoeveel last je hebt van stress. 

Aanmelding
Nadat je je telefonisch of via de mail hebt aangemeld en we samen het intakegesprek hebben ingepland zal ik je vragen om een voedingsdagboekje bij te houden. Op deze manier heb ik tijdens het intakegesprek een optimaal beeld van uw voedingsinname.

Intakegesprek
De behandeling start met een intakegesprek van ongeveer 60 minuten. Tijdens dit gesprek maken we nader kennis en bespreken we wat jouw doelen zijn. Op basis van jouw doelstelling(en) zal ik gerichte vragen stellen over jouw leven, klachten en eetgewoontes. Op basis van alle informatie volgen persoonlijke voedings- een leefstijladviezen. Deze adviezen ontvangt u binnen 3 dagen via de mail of tijdens het eerste vervolgconsult.

Vervolgconsulten
Thuis ga je aan de slag met de adviezen. Via de mail of WhatsApp kan je mij altijd bereiken om vragen te stellen. Tijdens de vervolgconsulten bespreken we jouw voortgang en waar je tegenaan loopt. Denk bijvoorbeeld aan moeilijke omstandigheden zoals eten buiten de deur en tijdens feestjes. Samen kijken we naar oplossingen en motiveer ik jou om door te gaan. Afhankelijk van jouw behoefte en vooruitgang kijken we samen hoelang de behandeling zal duren. Iemand die alleen advies nodig heeft over gezonde voeding zal misschien al voldoende hebben aan twee consulten, maar iemand met overgewicht zal bijvoorbeeld meer consulten nodig hebben.

Ik help je graag bij het vinden van een beweeg- en voedingspatroon dat bij jou past! Klik hier om contact met mij op te nemen.