Wie ben ik?
Mijn naam is Tanja Oomen, ik ben gek op sporten, wandelen, koken en alles wat met voeding te maken heeft! Ik ben afgestudeerd als diëtiste aan de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en heb tijdens mijn opleiding de cursussen Fitvak A en B (basisopleiding personal trainer) gevolgd.

Tegenwoordig hebben veel mensen last van vermoeidheid, welvaartsziekten, maag- en darmproblemen en overgewicht. Voeding en beweging spelen hierbij een cruciale rol en kunnen klachten verergeren of juist verminderen. Het is daarom mijn persoonlijke missie om zo veel mogelijk mensen de kracht van een voeding en beweging in te laten zien. Ik geloof niet in diëten, voedingshypes of magische dieetpillen. Ik geloof niet dat één manier van eten of één specifieke levensstijl bij iedereen past. Ik geloof dat resultaten tijd, toewijding en hard werken kost. Ik geloof dat we allemaal individuen zijn en dat iedereen, in elk stadium van zijn of haar leven positieve veranderingen kan aanbrengen voor een gezondere leefstijl.

Ik werk met veel plezier als zelfstandig diëtiste en personal trainer bij NumberOne Personal Training in Delft. Hier geef ik consulten, één op één trainingen en groepslessen (BuikBillenBenen, Fit4Mom en Pilates). Sinds juli 2020 ben ik sportdiëtiste bij geensterkeverhalen.nl. Hier maak ik voedingsschema’s voor krachtsporters en schrijf ik voedingsgerelateerde artikelen. Lees mijn laatste artikel hier.

Afgeronde opleidingen
Personal training – Fit!vak (2015 – 2016)
HBO Voeding & Diëtetiek – De Haagse Hogeschool (2014 – 2019)
Post-HBO Sportdiëtetiek – Hogeschool van Amsterdam (2020)
Vakopleiding Hormoontherapie – Hormoon Community Nederland (2021-2022)

Scholingen en cursussen
Keuzevak leefstijlcoach – De Haagse Hogeschool (2014)
Keuzevak sportvoeding – De Haagse Hogeschool (2015)
Zwanger & Fit – Start2Move (2019)
Pilates Mat 1 + 2 – Start2Move (2019)
Training & coaching tijdens en na de zwangerschap level 1+2 – Core Academy (2019)
Hormonen en vrouwenklachten – Ortho Health Foundation (2020)
Menopause for Athletes course – Dr. Stacy Sims (2020)
Nutrition Therapy for Pregnancy course – Nutrition Plus by Melanie McGrice (2020)
Nutrition Therapy for Fertility – Nutrition Plus by Melanie McGrice (2021)