Tarieven

Diëtistenpraktijk Tanja Oomen staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP-nummer: 19104513189) en is lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland. Dieetkosten bij een geregistreerd diëtist worden jaarlijks 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering (dit valt onder dieetvergoedingen). Dit wordt wel verrekend met het verplicht eigen risico van €385,- per jaar. Na deze 3 uur kan eventueel een beroep gedaan worden op een aanvullende verzekering. Bij twijfel kun je het best jouw eigen zorgverzekering raadplegen.

Ik heb per 2021 alleen een contract met DSW. Verder heb ik geen contracten met andere zorgverzekeraars en ik ben dus een deels contractvrije diëtist. Vanaf 2022 zal mijn praktijk geheel contractvrij werken. Dat houdt in dat de dieetkosten niet direct met de zorgverzekeraar (behalve als je in 2021 een zorgverzekering bij DSW hebt lopen) worden afgehandeld. Je ontvangt en betaalt mijn factuur eerst zelf. Achteraf kan je de kosten declareren bij jouw zorgverzekeraar. Het is mogelijk jouw dieetbehandeling 75-100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt. Raadpleeg bij twijfel dus altijd eerst jouw zorgverzekeraar!

Intakeconsult: € 100
(60 min. directe en 30 min. indirecte tijd*)

Vervolgconsult lang: € 35
(30 min.)

Vervolgconsult kort: € 20
(15 min.)

*Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd.
Directe tijd: de tijd waarbij er ‘direct’ contact is met jou: tijdens het consult, via de telefoon of via de mail.
Indirecte tijd: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van jouw persoonlijke advies, het informeren van jouw verwijzer en het registreren van jouw gegevens. Hier ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

Directe toegankelijkheid diëtist
De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat je zelf een afspraak kunt maken, zonder eerst met een huisarts/specialist te overleggen. Zorgverzekeraars CZ, Delta Lloyd, OHRA en De Friesland verzekeringen stellen een verwijzing verplicht. Als ik tijdens de screening bijkomende gezondheidsklachten signaleer, adviseer ik je alsnog naar de huisarts te gaan.

Voorwaarden

Annuleren afspraak
Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen via telefoon of e-mail. Wanneer je later afzegt of de afspraak niet nakomt dan ontvang je een rekening van het consult. Deze kan je niet bij de zorgverzekeraar declareren.

Betaling
Na jouw intakeconsult ontvang je per e-mail een factuur. Daarna kan je de rekening voor vergoeding indienen bij jouw zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen kunnen verzekeraars bepaalde voorwaarden stellen. Deze voorwaarden verschillen per verzekering en pakket. Raadpleeg daarom voor het maken van een afspraak altijd eerst de polisvoorwaarden voor meer informatie over de mogelijkheid om voor vergoeding of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen.​ Let op: het eigen risico wordt eerst aangesproken.